Challenge Zone

Challenge Zone inkluderar flera olika avdelningar. Här finns bl.a. vår huvudsakliga friviktsavdelning Free Weight Park med mängder av fria vikter, funktionella redskap, HAMMER MTS-maskiner m.m. Vidare finns en specialavdelning Abdominal Square med ett flertal maskiner för träning av magen och Mobility Terrace för rörlighetsträning. Vi har även en avdelning som kallas Cardio Bunker med konditionsmaskinerna Concept II roddar, Concept SkiErg (nya modellen), WattBike och Keiser Bike.

Dessutom finns här de lite mer sport- och tävlingsinriktade avdelningarna Obstacle Heaven, Bouldering Cave och Sports Performance Center (SPC). I Obstacle Heaven finner du Sveriges kanske enda hinderbana inomhus med 18 olika hinder. En del hinder är inspirerade av Ninja Warrior och andra av militära hinderbanor. Här kan du först tävla med dig själv genom att ha som mål att klara av alla olika hinder. När gör det kan du börja tävla mot andra på tid. I hela Challenge Zone finner du massor av möjligheter att träna upp dig så att blir duktig på att behärska din egen kropp och snabbt ta dig runt hinderbanan. Greppstyrkan kan du t.ex. träna i Bouldering Cave. I SPC kan du som ägnar dig åt en sport / idrott utanför gymmet få mer specialinriktad fysträning för att förbättra resultaten.


När du tränar i hinderbanan utan tränare närvarande måste du vara extra noga med att följa de särskilda trivsel- och säkerhetsregler som finns anslagna på Warped Wall. Vil du komma med en grupp och träna hinderbana med en instruktör – be om offert via e-post till tomas@sportsclubvallentuna.se