SENIORHÄLSOPROJEKTET Nu startar en ny grupp

Under 2017 startade ett nytt hälsoprojekt för Vallentunas seniorer som blev mycket uppskattat av deltagarna, och sedan dess har fler än 100 personer deltagit i projektet. Nu är det dags att dra igång ytterligare en ny omgång med start i april! Vill du vara med?

Hälsoprojektet är ett samarbete mellan Sports Club Vallentuna och socialförvaltningen i Vallentuna kommun. Syftet med samarbetet är att stärka hälsan hos kommunens seniorer. Detta för att bidra till en bättre fysisk och social hälsa hos personer över 70 år.

Projektet genomförs enligt GIH-modellen som har utarbetats av Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Under totalt 10 veckor tränar ett antal frivilliga seniorer 2 gånger i veckan. Under projektets gång får deltagarna göra ett antal tester för att mäta uppnådd effekt vilket sedan redovisas till kommunen i september 2020. Max 24 personer kan delta i projektet.

Du som är 70 år eller äldre har nu möjlighet att anmäla dig till vårterminens seniorträning i Seniorhälsoprojektet. Projektet är ett samarbete mellan Vallentuna kommun och Sports club. Under tio veckor tränar du två dagar i veckan tillsammans med andra seniorer, och dina resultat mäts och följs upp i slutet av träningsperioden.

Vårt mål är att du ska hitta motivation till att komma igång med din träning, samtidigt som du får vara i gemenskap med andra.

Välkommen med din ansökan, senast den 21 februari 2020, till:
Mikaela Lundkvist, kontaktperson för seniorträningen
Telefon: 070-147 59 19 (telefontid måndag-fredag 09-16)
E-post: mikaela@sportsclubvallentuna.se

Kursplan för våren 2020:
Vecka 7-8: ansökningsperiod, sista ansökningsdag är 21 februari 2020
Vecka 9-10: urval av deltagare, du ska vara över 70 år och mantalsskriven i Vallentuna kommun
Vecka 12-13: projektstart med förtester
Vecka 14-23: träningsperiod (tisdagar och torsdagar kl. 08:30-10:00)
Vecka 24: projektavslut med eftertester
Pris: 500kr/deltagare (Vallentuna kommun och Sports Club Vallentuna står för resterande omkostnader)

Mer Nyheter