FRAMTIDEN ÄR REDAN HÄR! DYNAMIX

Nu har vi kört våra nya klasser i CIRKELSTUDION i drygt 2 månader och intresset för dessa har varit väldigt stort. Klasserna på 45 minuter körs med högst 24 deltagare.

Träningen är av typen HIIT (High Intensity Interval Training) där vi varvar funktionella styrkeövningar med hantlar, kettlebells, TRX m.m. samt konditionsträning med löpband och roddmaskiner.

När vi utformade vårt koncept som vi kallar DYNAMIX hade vi en amerikansk förebild i Orange Theory (OT). Det amerikanska företaget är ett franchiseföretag med sammanlagt över 1.100 gym fördelade på 22 länder. Kedjan växer snabbt. Den har ännu inte kommit till Sverige men förmodligen kommer en etablering här inom en snar framtid. I England har man tecknat avtal för att öppna 110 nya OT-centers.

Några av grundidéerna i OT är följande:
- Instruktörsledd gruppträning ofta med max 24 deltagare i klassen.
- Med pulsband håller man koll på träningsintensiteten under hela klassen.
- Träningen varvas med dels funktionella styrkeövningar, dels konditionsträning på löpband och roddapparater.

Vi studerade och testade OT i England och USA innan vi utformade vårt koncept, som man kan säga är en finslipning av OT.

Om du hör talas om Orange Theory på annat håll så kan det vara roligt att veta att ditt gym redan har denna träning. Du kan läsa mer om OT på www.orangetheory.com.

Ännu en gång tar Sports Club Vallentuna täten i gymträningsvärlden i Sverige!

Mer Nyheter