NY FYSIOTERAPEUT Välkommen Elisabeth!

Publicerad 8/2-2021

Vi hälsar vår nya fysioterapeut Elisabeth Olsson välkommen till oss!

Elisabeth Olsson är Leg Fysioterapeut sedan 1998. Hon har tidigare arbetat på rehabiliteringshem, vårdcentral, Läkarhuset Riddargatan, Ryggakuten i Stockholm AB och de senaste 11 åren på Läkarhuset Odenplan (Fysiocenter Odenplan) samt sista året på Medical Fysioterapi Östermalm/Stureplans sjukgymnastik.

”För att må så bra som möjligt i kroppen och knoppen finns det egentligen bara en sak - och det är att träna. Vilken sorts träning som är bäst är det ingen som vet så då är det kanske allra bäst att satsa på det som är roligt då all träning som blir av är bra träning!
Själv tycker jag om att följa årstiderna; skidor utför och längd på vintern, paddla kajak och simma på sommaren, rida, springa – ja allt möjligt. För att kunna göra detta obehindrat behöver jag styrketräna.
Det finns mycket spännande forskning om styrketräning nu och många studier visar på otroligt positiva resultat vad det gäller livsstilssjukdomar som diabetes, högt blodtryck, vissa former av cancer mm. Förr var sjukvården mer tveksam till styrketräningens positiva effekter på dessa sjukdomar men personligen tror jag att vi bara har sett början på hur viktigt det är. Därför känns det helt rätt och väldigt inspirerande att få börja på Sports Club Vallentuna; en helt fantastisk träningsanläggning. Jag hoppas att vi ses ute i gymmet!”


Elisabeth har avtal med Region Sthlm/landstinget vilket innebär att frikort gäller, annars kostar det 200 kr/behandling och detta registreras i e-frikort.

För att boka tid hos Elisabeth, maila elisabeth@sportsclubvallentuna.se!

Elisabeth är vidareutbildad inom;
• Magisterexamen i Ortopedisk Manuell Terapi samt OMT steg 2-examen
• Idrottsmedicin samt avancerad träningsfysiologi KI
• Arbetsfysiologi och Ergonomi
• Akupunktur och Smärta
• MDT (Mckenzie A,B,C)

Mer Nyheter