SpeedFit Den nya löpningen

GYM & SIM har 19 st SpeedFit löpband - 15 av dessa finns i Cardio Bunker och 4 st i Obstacle Heaven. De nya banden drivs helt av deltagaren själv utan hjälp av någon (elektrisk) motor. Detta innebär främst att löpningen på SpeedFit-banden ger mycket mer träning som liknar utomhuslöpning när det gäller: 1. träning av lårens baksidor (hamstrings). På ett eldrivet löpband drar bandet foten bakåt när du har satt ner den på bandet – så icke i naturen eller på SpeedFit. 2. träning av att hålla farten på egen initiativ. Ett elektriskt drivet löpband håller en jämn fart åt dig men ute i naturen och på SpeedFit måste du själv helt hålla farten. Observera att det finns hastighetsmätare på SpeedFit men hastighetshållaren är du själv. En tredje fördel med våra nya löpband jämfört med elektriskt drivna är att man kan bedriva intervallträning på ett mycket bättre sätt med dessa. Tänk dig att du springer på ett eldrivet löpband i 12 km/tim och snabbt vill komma upp i 16 km/tim och kanske efter en minut snabbt återgå till ursprungshastigheten. Det är ganska svårt att hålla en knapp på displayen intryckt hela tiden när du ökar / minskar hastigheten. Med ett motorlöst band behöver du inte hålla ett finger på en display utan du bara ökar steglängden och / eller frekvensen. För intervallträning är de motorlösa löpbanden drömprodukten vid gymträning inomhus.

I vår Cardio Bunker kommer banden att användas mest för individuell träning men vi planerar även att starta någon form av gruppträning med dessa band. Dessutom planerar vi att ordna inomhus Triathlon-tävlingar hos oss i framtiden och då med hjälp av SpeedFit löpband, WattBike och vår simhall med 25-metersbanor – en oslagbar kombination. I Obstacle Heaven kan vi använda banden när vi vill ha in mer löpning i hinderträningen, t.ex. passera två hinder, spring därefter 300 meter, två nya hinder, spring 200 meter osv. En helt ny dimension öppnar sig därmed för vår hinderbana.

Ekologisk löpning - Att springa på SpeedFit-banden som inte drivs av elmotorer är dessutom att träna mer miljöanpassat / energibesparande.

Mer Nyheter