SPORTS CLUB REHAB

VÄLKOMMEN TILL SPORTS CLUB REHAB

NAPRAPATER, FYSIOTERAPEUTER & DAVID HEALTH

Här på Sports Club hjälper våra erfarna och duktiga naprapater och fysioterapeuter dig med de flesta typer av akuta och långvariga besvär och smärta relaterade till muskler och leder. Vi erbjuder även ultraljudsdiagnostik och stötvågsbehandling

Vi erbjuder en mängd olika möjligheter till egen rehabträning – vår filosofi är att du ska kunna få behandling och utföra din rehabilitering under samma tak. 

Har du några frågor maila oss gärna på rehab@sportsclub.se så hjälper vi dig vidare!

FRAMTIDENS REHAB FINNS HÄR

RehabDavidSmall

Vi erbjuder egenträning i hypermoderna rehabmaskiner från David Health Solutions, ett koncept vi är ensamma om i Sverige. Här kan du utföra 100% kontrollerade rörelser som stärker rätt muskelgrupper med exakt belastning.

Våra fysioterapeuter och naprapater ställer in systemet som mäter din styrka och tydliggör obalanser mellan höger och vänster sida. Träningen är skonsam och anpassas automatiskt allt eftersom du återfår din styrka och rörlighet. Vi har maskiner för rehab av skador i rygg, nacke, axel, knä och höft.

Om du vill boka en introduktion till framtidens rehab väljer du “Introduktion DAVID” på vår bokningssida. 

priser

UNIKA MÖJLIGHETER TILL EGEN rehabTRÄNING

Vår ambition är att du efter ett antal genomförda behandlingar ska vara självgående i din vardag och kunna sköta din träning på egen hand. Sports Club Vallentuna är en unik anläggning på så vis att där erbjuds ett oöverträffat utbud av träningsmöjligheter för rehabilitering. 

Vi kan även erbjuda vattenrehab i vältempererat vatten i vår fina simhall. Många som har haft besvär och fått behandling och sedan ska övergå till att på egen hand fortsätta sin träning har svårt att hitta bekväma träningsanläggningar. Hos oss trivs emellertid praktiskt taget alla då vi har så kraftigt varierande besökare avseende ålder och i vilket hälsomässigt skick man befinner sig i. Närheten till vår Rehabklinik gör det då även väldigt lätt att fylla på med rådgivning och behandling av skickliga terapeuter vid behov.

 I vår hypermoderna rehabmaskinpark från DAVID Health Solutions kan du utföra 100% kontrollerade rörelser som stärker rätt muskelgrupper med exakt belastning. Våra fysioterapeuter och naprapater programmerar och följer upp din rehabträning då dessa maskiner är helt datoriserade. Det är här du kan börja din rehabresa efter en operation eller skada.

Våra tryckluftsbaserade maskiner från KEISER möjliggör väldigt kontrollerat motstånd i alla rörelser – både excentriska och koncentriska.

I vår digitala cirkelträningsanläggning Biocircuit från Technogym kan du utföra mer avancerad rehabträning i intervallform specifikt anpassat för dig. Du loggar helt enkelt in i systemet och alla maskiner anpassar sig efter dig och ditt träningsprogram. Våra tränare hjälper dig med programmering och anpassning. 

På våra avancerade COSMOS löpband med Airwalk kroppsviktsavlastning kan du springa och gå med avlastning av din kropssvikt. Med denna metod kan du utföra rörelser mekaniskt korrekt med lägre belastning. Vi kan även öka stödet eller motståndet i dina rörelser med det avancerade gummibandssystemet från RoboWalk som sitter monterade på dessa löpband. 

Vi kan även erbjuda vattenrehab i vältempererat vatten i vår fina simhall. 

VÅR PERSONAL

Leg. NAPRAPAT - nina Lövgren

Jag är legitimerad naprapat med flera års erfarenhet. Jag är en social person som har nära till skratt. Jag ser och hör varje patient.Genom att hela tiden prata om hur jag jobbar och tänker i min behandling så ökar jag förståelsen och får mina patienter att känna sig trygga. 

Jag är känd för mina hårda nypor, har tidigare jobbat med hockey och fotbollslag och är van att handskas med idrottsskador. Jag har dessutom en egen idrottsbakgrund inom fotboll och landhockey. Som trebarnsmamma förstår jag mer än väl hur livspusslet påverkar oss och vikten av en fungerande kropp för att vardagen ska gå ihop. 

Jag är målinriktad och får allt som oftast mycket goda behandlingsresultat. Stötvåg och Dry needling använder jag mig gärna av då det är ett utmärkt komplement till övriga behandlingsformer. 

leg. NAPRAPAT - Emma arvidsson

Träning, hälsa och idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har alltid haft ett stort intresse för människan och människokroppen i synnerhet. Jag brinner för att hjälpa människor och sätter alltid dig som patient i fokus. Jag är nyfiken, engagerad och en god lyssnare, vilket hjälper mig att få en djupare förståelse för dina besvär och orsaken till det.

Jag har en bakgrund inom fotbollen och för mig ska träning vara roligt. Jag mår som bäst när jag är aktiv och tränar. Det är ett sätt att skapa ny energi men också viktigt för en stark och funktionell kropp.

Förutom den fyraåriga utbildningen på Naprapathögskolan har jag vidareutbildat mig i Dry needling och personlig träning. Jag har också en examen från beteendevetenskapliga linjen på Mälardalens Högskola.

Fysioterapeut - Peter Brandwold

Hej! Efter några års vidareutbildning på annat håll är jag nu tillbaka på Sports Club och ser fram emot att hjälpa er mot en starkare och mer smärtfri vardag. För er som inte känner mig sedan tidigare tänkte jag presentera mig lite kort. Jag är legitimerad fysioterapeut med specialistkompetens inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin, jag är också certifierad personlig tränare samt har några gruppträningsutbildningar. Jag har erfarenhet och stor kompetens inom stressproblematik och långvarig smärta via det kliniska arbetet jag har haft senaste åren.

Som fysioterapeut arbetar jag med rörelseanalyser för att hitta orsaken till din smärta eller dysfunktion – det är inte alltid smärtområdet är huvudorsaken till din problematik. Kompensationsmönster, svagheter i rörelsekedjor eller värk som stör ditt rörelsemönster – oavsett orsak tror jag att rätt typ av träning är den del av behandlingen och vägen framåt. Om du har problem med din rygg eller nacke kan jag även hjälpa dig via de specialiserade maskinerna som finns på gymmet; David Health.
 
Eget träningsintresse är främst cykling och löpning numera, konditionsidrott har det där lilla extra tycker jag!

Peter är vidareutbildad inom

Fysioterapeut - Elisabeth Olsson

Elisabeth Olsson är Leg Fysioterapeut sedan 1998. Hon har tidigare arbetat på rehabiliteringshem, vårdcentral, Läkarhuset Riddargatan, Ryggakuten i Stockholm AB och de senaste 11 åren på Läkarhuset Odenplan (Fysiocenter Odenplan) samt sista året på Medical Fysioterapi Östermalm/Stureplans sjukgymnastik.

”För att må så bra som möjligt i kroppen och knoppen finns det egentligen bara en sak – och det är att träna. Vilken sorts träning som är bäst är det ingen som vet så då är det kanske allra bäst att satsa på det som är roligt då all träning som blir av är bra träning!”

“Själv tycker jag om att följa årstiderna; skidor utför och längd på vintern, paddla kajak och simma på sommaren, rida, springa – ja allt möjligt. För att kunna göra detta obehindrat behöver jag styrketräna. Det finns mycket spännande forskning om styrketräning nu och många studier visar på otroligt positiva resultat vad det gäller livsstilssjukdomar som diabetes, högt blodtryck, vissa former av cancer mm. Förr var sjukvården mer tveksam till styrketräningens positiva effekter på dessa sjukdomar men personligen tror jag att vi bara har sett början på hur viktigt det är. Därför känns det helt rätt och väldigt inspirerande att få börja på Sports Club Vallentuna; en helt fantastisk träningsanläggning. Jag hoppas att vi ses ute i gymmet!”

Elisabeth har avtal med Region Sthlm/landstinget vilket innebär att frikort gäller.

Elisabeth är vidareutbildad inom :